...Carian...

1.10.11

Seminar Keluarga Bahagia: Dr Muhaya di Kelantan 22 Okt 2011

Assalamualaikum wrbt


Pendidikan bermula daripada rumah dan ibu bapa merupakan role-model kepada anak-anak di dalam sesebuah keluarga. Manusia yang cemerlang lahir daripada sebuah keluarga yang cemerlang. Keluarga yang cemerlang pula bermula dengan suami isteri yang cemerlang yang seterusnya menjadi ibu bapa yang cemerlang.

Dari Abu Hurairah, Rasulullah saw bersabda;
“Setiap anak dilahirkan dalam keadaan fitrah (suci yakni muslim). Kedua-dua orang tuanyalah yang menjadikan dia Yahudi, Nasrani atau Majusi.” (Bukhari)


Menurut Imam Al-Ghazali pula, anak adalah seperti sebutir batu permata yang belum digilap. Ibu bapalah yang akan mencanai dan menggilapnya sehingga menjadi berlian yang indah dan berkilauan.


Atas kesedaran ini, Pertubuhan Amal Perubatan Ibnu Sina Malaysia (PAPISMA) merangka program tahunan khusus dalam memberi panduan kepada pasangan suami isteri yang baru melayari bahtera rumah tangga mahupun ibu bapa yang telah mempunyai anak-anak, mengenai teknik-teknik serta tips-tips untuk membentuk sebuah keluarga yang bahagia, dan seterusnya melahirkan sebuah komuniti masyarakat yang harmoni dan sejahtera.

Penampilan istimewa Prof Dr Muhaya Mohamad ke bumi serambi mekah ini akan menghangatkan lagi perkongsian ilmu serta motivasi kepada para peserta dalam mengharungi kehidupan berkeluarga, untuk menjadikan keluarga masing-masing sebagai keluarga yang solehah, bahagia di dunia dan lebih penting bahagia sehingga ke akhirat.

Butiran program adalah seperti berikut:

Program : Seminar Keluarga Bahagia, Interaktif Bersama Prof Dr Muhaya Mohamad

Tarikh : 22 Oktober 2011
Masa : 8.30pg-2.00ptg
Tempat : Dewan Utama Balai Islam Lundang, Kota Bharu Kelantan

Yuran : RM 80 individu / RM150 pasangan

Terhad kepada 300 yang Terawal !!!


MAKLUMAT LANJUT, LAYARI...
http://papisma-kelantan.blogspot.com/2011/09/cara-menyertai-seminar-keluarga-bahagia.html

Klik untuk pembesaran imej

Klik untuk pembesaran imej

Rebut peluang ini untuk menambah ilmu~

 ...SEGALANYAMILIKILAHI...Reaksi:

0 bicara kata:

Post a Comment

segalanyamilik-ilahi.blogspot.com. Powered by Blogger.